ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΟΙΚΟΓΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΟΙΚΟΓΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

Μετά την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, από 01/09/2022 τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού. Όλοι οι ασφαλισμένοι από 01/07/2022 πρέπει να επιλέξουν εγκαίρως Προσωπικό Γιατρό της επιλογής τους καθώς από 01/10/2022 προβλέπεται επιβάρυνση κατά 10% σε φάρμακα, νοσήλια και εργαστηριακές εξετάσεις, σε όσους δεν έχουν παραπεμπτικό, δηλαδή σε όσους δεν έχουν επιλέξει Προσωπικό γιατρό.

Δυνατότητα επιλογής προσωπικού γιατρού δίνεται και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη από 16 έως 18 ετών, από τον ασκούνται γονική μέριμνα. Αλλαγή προσωπικού γιατρού γίνεται μία φορά ανά έτος το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής στο σύστημα και επιλογής γιατρού για πρώτη φορά. Επίσης αλλαγή γιατρού μπορεί να γίνει και σε περίπτωση αλλαγής της έδρας κατοικίας σε διαφορετική διοικητική περιφέρεια.

Η επιλογή γιατρού γίνεται από την ιστοσελίδα www1.gsis.gr/oauth2server/login.jsp με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχεια αφού εισάγετε τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε με sms, από το μενού «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Πληροφορίες Οικογενειακού Γιατρού» μπορείτε να επιλέξετε γιατρό. Για την ενημέρωση των στοιχείων σας επιλέγετε το μενού «Ατομικά Στοιχεία». Επιπλέον από το μενού «Άυλη Συνταγογράφηση» μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ενημέρωσης με sms ή email για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών εξετάσεων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για όποιο μικρό ή μεγάλο ζήτημα αφορά την εργασία σας.