Αντιμετώπιση Αύξησης Κόστους Ζωής

Αντιμετώπιση Αύξησης Κόστους Ζωής

Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ στην ψηφιακή συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας την οποία παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γίνεται σαφές πως οι εργαζόμενοι ανταμείβονται έμπρακτα με τη χορήγηση έκτακτου bonus για την υπερπροσπάθεια που κατέλαβαν και το 2021 που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της κερδοφορίας και την επιτυχή αντιμετώπιση του ανταγωνισμού.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συνεχιστούν για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής που προέρχεται από την ιλιγγιώδη αύξηση τιμών σε ενέργεια, καύσιμα, αγαθά ευρείας κατανάλωσης.

Η έως τώρα προσέγγιση των εκπροσώπων της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ πριν από κάθε διαπραγμάτευση για μείωση άμεσου και έμμεσου μισθολογικού κόστους θεωρούμε ότι έχει ξεπεραστεί από τις ανάγκες των καιρών, αλλά και από το αποτέλεσμα της εργασίας μας. Πλέον οι επόμενες διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρέπει να περιλαμβάνουν το ύψος του θετικού πρόσημου για τους εργαζόμενους τόσο στις μισθολογικές όσο και στις θεσμικές τους απολαβές, βάζοντας οριστικό τέλος στη συρρίκνωση μισθών και θεσμικών δικαιωμάτων.

Μέχρι τότε καλούμε τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενισχύοντας κυρίως του χαμηλόμισθους συναδέλφους στην Cosmote e-Value με αύξηση των διατακτικών σίτισης και παροχή διευκόλυνσης με περισσότερη τηλε-εργασία (κυρίως σε όσους μένουν μακριά από το χώρο εργασίας και δεν έχουν πρόσβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) μέχρι την αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα. 

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη πρέπει να εφαρμόζεται και στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ με ουσιαστική και διαρκή στήριξη για όσο χρειαστεί.