Αξιοκρατία και Διαφάνεια με Ίσους Όρους για Όλους

Αξιοκρατία και Διαφάνεια με Ίσους Όρους για Όλους

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε δραστηριοποιείται σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την εντατικοποίηση της εργασίας, τον έντονο εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό καθώς και τις ευμετάβλητες συνθήκες εργασίας που προκύπτουν τόσο από τη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και από τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα των έργων που κατά καιρούς καλούμαστε ως εργαζόμενοι να φέρουμε εις πέρας.

Σε αυτό το ευμετάβλητο εργασιακό – επιχειρησιακό περιβάλλον η αναδιοργάνωση των δομών της εταιρείας είναι μία από τις ενέργειες που υλοποιούνται με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με αφορμή τον επανακαθορισμό δομών, ρόλων και αρμοδιοτήτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Οικιακών Πελατών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στη Διεύθυνση Εμπορικών Θεμάτων Εξυπηρέτησης Πελατών ο σύλλογός μας αποτυπώνει τον προβληματισμό του και την ανησυχία του ώστε οι αλλαγές αυτές να γίνουν προς όφελος των εργαζομένων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας, με όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση.

Η συντριπτική πλειοψηφία τωνσυναδέλφων που κατέχουν θέση ευθύνης και καλούνται να διεκδικήσουν το νέο τους ρόλο, όπως και αν αυτός αποτυπώνεται στη νέα δομή που παρουσιάζεται, έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια πως έχουν ανταπεξέλθει με επιτυχία στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της εργασίας τους.Η επιλογή τους δεν πρέπει να γίνει από μηδενική βάση, αλλά με κριτήριο την έως τώρα εργασιακή τους εμπειρία και τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Για τους συναδέλφους που θα διεκδικήσουν ανάδειξη στην υπηρεσιακή ιεραρχία αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισότητας και με μετρήσιμα δεδομένα, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Η διαδικασία επιλογής μέσω των συνεντεύξεων δεν θα πρέπει να γίνει με διαδικασίες “fasttrack”, ούτε όμως και να χρονίσειμε «πισωγυρίσματα» όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε προγενέστερες αναδιοργανώσεις.Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει εξ αρχής ξεκάθαρο σε κάθε συνάδελφο και κυρίως στους χαμηλόμισθους, το οικονομικό κίνητρο.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία των ανωτέρω εξελίξεων και παραμένουμε στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την τήρηση όρων διαφάνειας και αξιοκρατίας σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *