Ανακοίνωση για τις Τριετίες

Ανακοίνωση για τις Τριετίες

Με αφορμή πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας) αναφορικά με τις τριετίες επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ως εξής.

Η προσφυγή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών) στο ανώτατο δικαστήριο έγινε με αφορμή εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία περιέγραφε τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στις τριετίες που περιγράφονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Επί της ουσίας η δικαστική διαμάχη αφορούσε την κατάργηση των τριετιών και την αναγνώριση μόνο του εισαγωγικού μισθού. Η απόρριψη της εν λόγω προσφυγής και η διατήρηση των τριετιών σε ισχύ δεν συνεπάγεται και το «ξεπάγωμά» τους.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν οι τριετίες παραμένουν παγωμένες από το 2012 και έως ότου η ανεργία στη χώρα μας μειωθεί κάτω από 10,00%.

Ως εκ τούτου όσοι συνάδελφοι αμείβονται ακριβώς με τα όσα ορίζει η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει ο Σύλλογός μας με την Εταιρεία ή με τυχόν ευνοϊκότερα κατώτατα όρια αμοιβής που πιθανά να θεσπίσει η κυβέρνηση στο μέλλον, δεν θα δουν κάποια διαφορά λόγω αλλαγής του κλιμακίου που προκύπτει από τις τριετίες παρά μόνο εάν η ανεργία μειωθεί κάτω από 10,00%, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *