Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας η σημερινή, αφιερωμένη στους αγώνες του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών για ίση μεταχείριση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις γυναίκες της Ουκρανίας που εν μέσω πολέμου κρύβονται στα καταφύγια προσπαθώντας να προστατέψουν τις οικογένειές τους. Που οδηγούν μόνες τους τα παιδιά τους όσο πιο μακριά γίνεται από τα πεδιά των μαχών με θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Που με δάκρυα στα μάτια στέλνουν μόνα τους τα ανήλικα παιδιά τους στο εξωτερικό, αποφασίζοντας να μείνουν στην πατρίδα τους για να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, αφού είναι αδύνατη η μετακίνησή τους και η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτές. Που στερούνται τροφής και νερού για να ικανοποιήσουν έστω και προσωρινά την πείνα των παιδιών τους.

Σχεδόν 80.000 γυναίκες καλούνται να γεννήσουν εν μέσω πολέμου και ανύπαρκτων υποδομών υγείας και φροντίδας τους επόμενους τρείς μήνες στην Ουκρανία.

Στην ελληνική πραγματικότητα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που σε βάρος της ασκείται σωματική και ψυχική βία. Που καλείται να θυσιάσει επαγγελματική εξέλιξη για να δημιουργήσει οικογένεια και να δώσει στα παιδιά της γερές βάσεις για το αύριο. Που δεν της δίνεται ευκαιρία για εργασία με ίσους όρους. Μόνο με την ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι γυναίκες θα έχουν ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις.

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *